středa 2. prosince 2015

KMA/TKA - 11. týden

V tomto týdnu semestru náš čekají dvě přednášky - Chernoff faces a další víceparametrické znaky, Kartografická anamorfóza. Obě prezentace jsou k dispozici na blogu. Těmito dvěma přednáškami dokončíme blok věnovaný kartografickým interpretačním metodám. Zbývají nám pouze dvě prosincová sezení, která naplníme především ukázkami tematických map, generalizací, zmínkou o mentálních mapách a celkovým hodnocením semestru. V úterý 8.12. se samozřejmě budeme zabývat i hodnocením listopadových map.

3 komentáře:

  1. Dobrý den,
    chtěla bych použít Chernoff faces jako dezert na vánoční seminář, ale přijde mi, že už jsou všechny použitelné vlastnosti vyčerpány mými spolužáky. Bylo by i přesto možné tyto vlastnosti nějak nakombinovat a samozřejmě jinak zobrazit na mé "mapě"?

    Děkuji za odpověď
    Češková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem samozřejmě neviděl vlastnosti spolužáků, ale něco navíc určitě vymyslíte. Pokud ne, můžete nakombinovat i něco z použitých vlastností. Předpokládám, že myslíte vlastnosti člověka, nikoli vlastnosti toho kombinovaného znaku, ty se samozřejmě opakovat mohou, i když je možné je graficky jinak vyjádřit.

      Vymazat
  2. Ano, myslím vlastnosti spolužáků.
    Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat