čtvrtek 9. října 2014

Blesková soutěž o tři uznané úkoly z TKA

Právě jsem na konferenci NACIS Annual Meeting 2014 slyšel velice zajímavou přednášku o vztahu loga a kartografie (abstrakt přednášky najdete na konci tohoto příspěvku). A napadla mě myšlenka, jak usnadnit získání zápočtu z TKA.
Princip je jednoduchý. Vytvořte logo, které bude vystihovat vaši kartografickou tvorbu (to znamená, že ho budete umisťovat na vaše mapy, aby bylo hned jasné, kdo je autorem). Logo se může týkat přímo vás nebo nějaké smyšlené společnosti (například 1. plzeňská kartografická). Nezapomeňte, že tvorba loga má svá pravidla (1, 2, 3).
Odkaz na logo publikujte v diskuzi pod tímto článkem do 20.10.2014. Já poté uspořádám anonymní hlasování mezi kolegy a na konci října vyhlásím výsledky, přičemž tři nejlepší autoři si budou moci nechat uznat jakoukoli odmítnutou mapu.

A ještě slíbený abstrakt:
The Cartographic Logo as a "Gateway Drug" to Illustrator
Kevin McManigal, University of Montana
So, you want to make a living as a cartographer. Do you have a logo? Logos don't matter? Well, I bet that you have hundreds of logos embedded in your head, and I can prove it. What will set you apart from all the other cartophiles out there? Besides, you need to learn Illustrator to be cartographers (we can debate this), and lucky for us, almost all logos are born there. Join me for an interactive presentation and discussion on logos, branding cartographic companies, and the unique Illustrator basics of logo fabrication that set would-be cartographers up for the life-long journey of mapmaking. You are here!

7 komentářů:

  1. František Kolovský https://www.dropbox.com/s/1y797kc3q5tkg7x/logo.png?dl=0

    OdpovědětVymazat
  2. https://drive.google.com/folderview?id=0B6LpDqG8jLYJY3E3dUZLdWtUV3M&usp=drive_web

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, jestli se příspěvek odeslal, tak pro jistotu ještě jednou: https://www.dropbox.com/s/zia33jbwzurt954/logo.gif?dl=0

    OdpovědětVymazat
  4. Odkaz na logo: http://leteckaposta.cz/914848638

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jak to vypadá s vyhlášením soutěže?
    Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výsledky budou publikovány 14.11. Každopádně Vám můžu prozradit, že si ten úkol F3 budete moci nechat uznat.

      Vymazat