pondělí 7. dubna 2014

SGG - 9. týden

A máme tu devátý týden semestru. A s ním přichází politická geografie. Toto téma bude rozdělené do tří části. V tomto týdnu se podíváme na tuto disciplínu jako celek. Následovat budou volební geografie a problematika integrace, desintegrace a globalizace.
Prezentace pro tento týden nabízí definice, dělení na disciplíny, geopolitiku, problematiku státu, typy režimů, ale i jeden snímek věnovaný mé oblíbené vexilologii. Mimochodem ty zobrazené vlajky skutečně existují, jedná se o vlajky vybraných měst Plzeňského kraje (názvy jsou uvedené na dalším slidu). Ty další vlajky pak ukazují možnosti, jak také mohla vypadat vlajka Československa v roce 1918.
Pro zkoušku je nutné, abyste disponovali, alespoň základními znalostmi, který se týkají lokalizace politicko-geografických entit. Častá otázka například zní - Napište jednu monarchii, která leží v Jižní Americe.

Zápočet:
Metodiky jsou úspěšně odevzdané. Zatím je mám poprvé přečtené a přemýšlím o nich. Předpokládám, že si je v pondělí (nebo v úterý) pročtu ještě jednou a pak vystavím závěrečný účet.
Mezitím se můžete pustit do další části. Tou je vlastní zpracování dat na základě metodiky. Jako výstup očekávám různé grafy, tabulky, mapy, náčrty, plány, SWOT analýzy, analytické texty a rozbory. Neposílejte mi prosím pracovní materiály, ale ucelené (a především bohatě okomentované) výstupy. Pokud možno je sjednoťte, například na nějaké webové stránce, v prezentaci nebo v dokumentu. Veškeré dotazy pište do diskuze pod tento příspěvek. Budu se na ně snažit rychle odpovídat, což půjde v tomto týdnu, další dva týdny nemůžu úplně zaručit dostupnost internetu, takže možná nebudou mé odpovědi dostatečně pohotové.
A ještě termín odevzdání - oficiálně podle mých poznámek 20. dubna, ale v tomto případě, budu benevolentní, protože sám se k výsledkům dostanu nejdřív až 27. dubna. Takže termín posuneme na 26. dubna.

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    zasílám odkazy na další úkol.
    https://docs.google.com/document/d/1gJhD-NKNzTpObrsW3MqP5oODVK_R_ZTvMegM_dJ3iCE/edit?usp=sharing
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzwBV1j4p02dDMta25yZGZRNUMtTG10V2NKeWpGTlE&usp=sharing
    https://docs.google.com/document/d/1diTg8QtoiLCsWKwLpPDRBGUL3PA2yYw4totCyGF9oVs/edit?usp=sharing

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer, analýzu za skupinu Blovice můžete nalézt zde: https://drive.google.com/file/d/0BzgSfhCy7TPVZlRvcW12OWJVTU0/edit?usp=sharing
    Pavel Knížák

    OdpovědětVymazat