pondělí 24. března 2014

SGG - 7.týden

Sedmý týden (skoro polovina semestru) je ve znamení pokračování práce na zápočtovém úkolu. Proto v tomto týdnu nebudu publikovat žádné nové přednášky. Je to už poslední ze dvou takto vyhrazených týdnů, proto se ho snažte plně využít.
Co se týká úkolů, tak v současné době je aktuální především metodika. Chtěl bych vás upozornit, že při jejím hodnocení už budu rozhodně přísnější než v předchozích případech. Jak úvodní představy, tak sběr dat měl sloužit především k tomu, abyste o seminární práci začali přemýšlet. Ale metodika je skutečně klíčová. Proto budu rád za jakékoli dotazy před odevzdáním (samozřejmě za konkrétní dotazy, nikoli požadavky typu "překontrolujte naši metodiku", ty budu ignorovat). Rozhodně se ještě podívejte na data a zkuste i najít jiné metodiky, které se zabývají podobným problémem (nejde o to, je opsat, ale nechat se inspirovat). Určitě se podívejte na případné crowdsourcingové projektu hodnotící kvalitu života, v Česku se hodnotí kvalita života v jednotlivých krajích a určitě existují podobné statistiky i na úrovni EU. Snažte se nevymýšlet již vymyšlené, ale přizpůsobit to obrazu svému.

7 komentářů:

  1. Dobré ráno,
    chtěla jsem se zeptat, zda musí metodika obsahovat názvy sad, ze kterých budeme čerpat. Pokud například hodnotím, zda je v obci školka, musím to doložit i informací, kde k této informaci přijdu nebo se máme zmínit jen o nově přidaných sadách?
    V požadavcích píšete:

    (kde bude velice podrobně vysvětleno (nejlépe ve formě navazujících kroků) - jaká data budete zpracovávat…….)
    Děkuji, Helena Krutinová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názvy sad obsahovat nemusí, ale samozřejmě může (pokud to napomůže srozumitelnosti metodiky). Takže můžete například do úvodu napsat, že "pokud nebude uvedena datová sada, je k dispozici v seznamu datových sad...".

      Vymazat
    2. Děkuji a ještě přesný termín odevzdání do 31.3.?

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    odevzdávám za skupinu ORP Blovice prezentaci.
    https://drive.google.com/file/d/0B2aeHbeBGiHXekpHRUI1aVlNVk0/edit?usp=sharing
    Helena Krutinová

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,
    zde je odkaz na metodiku ORP Sušice: http://uloz.to/xHBdFDdL/metodika-susice-docx
    s pozdravem
    Lucie Karasová

    OdpovědětVymazat
  4. Tak i skupina Stod už dokončila svoji metodiku, zde je odkaz: https://docs.google.com/document/d/1bSsSxTO3SuETPN7JJrUbczDhQmHnphWZ1hjgITEH2dw/edit

    OdpovědětVymazat